Marit Brandsema

Ervaringen

Ervaringen van klanten

Jacqueline & Longhill

Mijn paard Longhill is 23 jaar maar nog steeds actief aan het werk. Na een behandeling van Marit Brandsema voelde ik meteen dat hij veel losser in zijn lijf was en veel makkelijker bewoog. Hij is op diverse vlakken duidelijk beter gaan bewegen en zit goed in zijn lijf. Ook de hogere oefeningen worden weer makkelijker uitgevoerd. Hij geniet van de behandelingen en laat het makkelijk toe. Daarnaast is het heel fijn dat Marit uitlegt wat ze doet, waarom ze het doet en wat het gevolg daarvan zal zijn. Zeer verfrissend en je leert meteen weer iets. Kortom, een aanrader!

Jacqueline & Longhill
Brenda & Bram

Mijn paard Bram is 14 jaar en heeft nooit veel draf en galopwerk gedaan. Toen hij van mij werd en we dat wel gingen doen, kwamen er dan ook wat problemen naar boven. Hij had heel veel moeite met de rechtergalop, hij sprong moeilijk aan en viel snel terug in draf. Hij had twee osteopathie behandelingen nodig omdat hij zo erg vast zat. Ik merk nu echt een wereld van verschil bij hem! Hij springt makkelijk aan en galoppeert heerlijk door en hij is in alle gangen veel voorwaartser geworden. Beide behandelingen waren fijn voor hem en ook zeker voor mij. Marit legt goed uit wat ze doet en waarom ze het doet. Je krijgt ook een advies mee voor de dagen na de behandeling en tips voor het trainen. Ook geeft ze tips voor het voer als dat nodig is. Ze kijkt echt naar het hele plaatje, waardoor je paard de beste zorg krijgt. Een echte aanrader!

Brenda & Bram
Greta & Palatina

De dag na de behandeling liep Palatina al veel losser in haar lijf. Ik was aan het fietsen met haar en keek naar achter en zag vanaf haar hoofd tot aan haar staart alles lekker bewegen, veel meer dan voorheen. Ik merkte ook dat haar kaak wat beweeglijker was geworden want ze kauwde en likte wat meer. Ik dacht wel dat dit nog kon verbeteren, want ze was daar nog wat gespannen, maar dat had nog wat meer tijd nodig. De oefeningen van haar voorbenen gaan erg soepel en ze stapt daarbij ook meer naar achter. Ze is nog wel in de war, omdat ze denkt dat ze moet gaan knielen, maar stopt als ik zeg dat het niet de bedoeling is haha. Ondanks dat ze met longeren al makkelijk voorwaarts-neerwaarts loopt, zie ik toch duidelijk verschil na de behandeling. Nu, bijna 2 weken na de behandeling zijn ook haar kaken niet meer stijf nu en vorige week 20 minuten gereden en ik voelde weer gelijke druk op 2 teugels. Heerlijk gereden dus. Nogmaals bedankt voor de behandeling.

Greta & Palatina
Tessa & Beau

Anderhalf jaar geleden ongeveer hebben wij ons paard Beau bijna verloren aan koliek. We wisten ons geen raad meer waar de koliek vandaan kwam. We zijn op zoek gegaan naar een paardenosteopaat en kwamen Marit tegen. Marit heeft Beau behandeld en wist ons dingen te vertellen die wij nog niet aan Marit verteld hadden. Zo kwamen we erachter dat voeding een grote rol speelde in de koliek aanvallen en dat het verlies van 3 maatjes van hem ook van invloed kon zijn op hoe hij zich voelde. Dankzij Marit haar behandeling en voer wijziging gaat het super goed met hem en heeft hij geen koliek meer gehad. Nu zijn we pas verhuist en voelde hij zich weer niet top in zijn lijf. Je hoeft maar een berichtje te sturen en ze helpt gelijk met het bedenken van oplossingen en kijkt mee naar de problemen. Dit keer was het een zadel probleem en heeft Marit die met haar behandeling de rug weer los gemaakt. Wij zijn zo ontzettend dankbaar en tevreden hoe Marit werkt en dat ze ons paard zo heeft geholpen.

Tessa & Beau
Lissie (H3Massage) & Zigor

Ik heb een fjord genaamd ‘Zigor’. Inmiddels alweer dik een jaar geleden, had Zigor last van zijn rug. Hij was niet kreupel, maar ik merkte dat hij wat ‘power’ miste. Toen ik zijn rug ging voelen, voelde ik veel spanning en had hij een hele arme bespiering in zijn rug. Ik houd Zigor zelf bij met massages (ik ben paarden sportmasseur), maar soms is dat niet voldoende. Ik heb Marit laten komen en zij had hem helemaal los gemaakt, waardoor ik weer met een frisse start Zigor ‘opnieuw kon leren lopen’ door middel van de juiste training en heel veel geduld. Zie de foto voor het resultaat. Ik had dit resultaat nooit zo snel kunnen bereiken zonder Marit haar behandeling. 27 november 2019 heb ik Marit weer langs laten komen. Zigor is nou eenmaal een lompe fjord en had (vraag me niet hoe) klem gezeten met zijn hoofd tussen de staldeur en vertoonde wat pijnsignalen. Met name het ‘samenknijpen’ van zijn buik met uitademen viel mij erg op. Daarnaast deed hij met rijden opeens zijn tong naar buiten. Ik had eerst die dierenarts laten kijken omdat hij ook wat last leek te hebben van zijn darmen. De dierenarts had mij goed advies kunnen geven over voer en heeft kunnen uitsluiten dat er iets ernstigs zou zijn. Daarnaast heb ik toen ook Marit laten komen, Zigor bleek toch nog wat overgehouden te hebben van de staldeur in zijn schedel en dat heeft Marit los weten te maken met een heel groot effect! Eigenlijk tijdens de behandeling al, zag je vooral Zigor zijn ademhaling veranderen; veel rustiger en kneep niet tot nauwelijks meer samen met zijn buik. Kortom: het lichaam is een complex iets. Iedere vakspecialist heeft eigen kwaliteiten en ik geloof dat je dingen ook nooit los kunt zien van elkaar. Daar heb ik een mooi voorbeeld van; Zigor zijn lijf was soepel, ik voelde in de spieren weinig tot geen spanning en hield spieren ook bij met massages. Toch had Zigor last van zijn schedel en dat had weer effect op zijn ademhaling en dat had mogelijk ook weer effect op zijn darmen. Een behandeling van Marit zou ik dus iedere paardeneigenaar aanraden. Zij kan het paard in zijn geheel, en de daarbij behorende verbindingen, nakijken en los maken. Ik zie het als een APK= even een globale keuring of alles nog goed is. Door haar behandeling hebben mijn massages meer en langer effect op de spieren en andersom hebben mijn massages meer en langer effect op de behandeling van Marit.

Lissie (H3Massage) & Zigor