Osteopathie Marit Brandsema

Behandeling paard

Equine Osteopath EDO

Omdat er tegenwoordig veel opleidingen en therapeuten zijn voor paarden, is het International Register of Equine Osteopathy in het leven geroepen om de kwaliteit en kennis voor paardenosteopathie te waarborgen. Na het volbrengen van een theorie en praktijk examen ben ik geregistreerd als paardenosteopaat EDO sinds april 2017. Op deze manier kan de klant erop vertrouwen dat ik een zeer degelijke opleiding gevolgd heb, mijn examens behaald heb en altijd verplicht ben nascholing te doen.

Wanneer?

Osteopathie kan bij zeer diverse problemen een uitkomst bieden. Zowel preventief als bij klachten kan een afspraak worden gemaakt. Vooral bij klachten in het bewegingsapparaat (niet kreupel, maar ook niet regelmatig) word ik gevraagd te behandelen. Ook bij o.a. gedragsproblemen, hormonale klachten, problemen met spijsvertering, stress en headshaking kan altijd contact gezocht worden om te zien of ik iets voor je kan betekenen.

Als paardenosteopaat kijk ik het liefst naar het paard vanuit het hele management, zoals huisvesting, voeding, training etc. Osteopathie is geen trucje of een quick-fix. Elk paard krijgt een individuele behandeling. Ik ben ervan overtuigd dat er al heel veel goed gaat op paardenwelzijn gebied, maar ook dat er nog veel meer te winnen valt. Ik leg graag uit wat ik bij je paard vind in het onderzoek en wat je zelf kan doen om hem zo goed mogelijk in conditie te houden.

De meeste problemen kunnen het beste worden opgelost in combinatie met dierenarts, hoefsmid, zadelmaker, tandarts, trainer/instructie etc. Uiteindelijk moet het complete plaatje en management om het paard heen kloppen voor de beste resultaten.

Werkwijze consult

Ik behandel op locatie. Ik heb een droge, ruime, schone plek waar het paard rustig kan staan. Het paard moet schoon en droog zijn voor de behandeling. Ik vraag e.e.a. uit over het paard en doe mijn onderzoek en aanvullend mijn behandeling. We zijn ongeveer 4 tot 5 kwartier bezig. Na de behandeling ontvang je een korte samenvatting met eventuele adviezen of doorverwijzingen.

Een osteopathie behandeling is nooit een vervanging van medische zorg van een dierenarts. Het kan zijn dat je eerst wordt doorverwezen naar een dierenarts, voordat er behandeld kan worden.